Ugrás a fő tartalomra

Milyen nő vagy a párkapcsolatban?

A tarot-kártyát sokan csak két fő részre tagolják, pedig van egy fontos csoport benne, és ezt az úgynevezett udvari lapok vagy udvari kártyák alkotják és 16 lapot foglal magába. Ezek tulajdonképpen egy-egy személyiség típust képviselnek. Ide tartoznak az...
  • apródok
  • lovagok
  • királyok
  • királynők
Mindegyikből 4-4 lap van, természetesen a tarot-kártya színeinek és elemeinek megfeleltetve. Ezek a négy elem (tűz, víz, levegő, föld) képviseletében meghatározzák a személyiség főbb tulajdonságait, kapcsolatait és persze azokat az akadályokat is amelyek egy kapcsolatban felmerülhetnek.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen nőnek lát a párod a kapcsolatodban, akkor ezekből a lapokból kell külön húznod és máris megtudod. Így már könnyedén megértheted, hogy miért reagál úgy bizonyos helyzetekre, ahogy te nem várod. Nézzük mindezt a gyakorlatban.

Ahhoz, hogy a lapot értelmezni tudd, adok egy kis segítséget.

Apród lapok
Gyermeki naivitással rendelkező személy, aki teljes bizalommal fordul partnere felé. Hiszékenysége néha csalódásokhoz vezet, hiszen élettapasztalata a kapcsolatok területén még igen kevés. Neki még sokat kell gyakorolni a kapcsolatban való együttélést és a a kommunikációt.

Lovag lapok
Ők dinamikusak, energiával telve mennek bele a kapcsolatba. Szenvedélyességük rokonszenvessé teszik őket partnerük szemében. Hirtelenségük azonban félreértéseket okozhat, amire figyelniük kell. Személyiségük még nem teljesen kiforrt (a kapcsolat területén) és a türelmet is meg kell tanulniuk.

Királynők
Ők az érett, kiteljesedett nőiesség szimbólumai, akik már eleget tanultak a saját tapasztalataikból és lágyságuk, türelmük már kifejlődött. Olyan nők akik gondoskodóak, eredményesek és befogadóan fordulnak partnerük felé.
Ez az anyaság minősége is, így előfordulhat, hogy anyáskodnak partnerükön.

Királyok
Ők a férfiasság megtestesítői, akik nagyon szeretnek mindent irányítani és kontrollálni. Általában kezdeményezőek és igen határozottak. Mellettük egy férfi partner kevés teret tud kapni, legalábbis arra, hogy a férfias énjét megélje. Ha azonban a férfi önbizalom hiányos vagy bizonytalan, akkor ő a tökéletes partner a számára.

Persze mindezt még átszínezi a négy elem minősége is, hiszen így jön ki a 16 lap. Minden elemhez 4 lap van hozzárendelve, amelynek tulajdonságai még több dolgot adnak hozzá a személyiséghez. Ezek a következők:

Föld elem
Megfontolt, hűséges és megbízható partner. Szereti a napi rutint és felelősséget vállal a kapcsolat helyzetéért. Tehát, ha érme lapot húztál (ami a föld elemhez tartozik), akkor ezeket a tulajdonságokat is magadban hordozod.
Például:
Az Érme lovag így egy kicsit megfontolttá válik, de megmarad az érzékisége. Felelősségteljesebb lesz a kapcsolatban és inkább hosszabb távra tervez párjával.

Víz elem
Ők az érzelmileg hullámzó emberek, akik remekül tudnak alkalmazkodni. Szeretik a békét, így kerülik a konfliktusokat is. Tehát, ha Kehely lapot húztál (ami a víz elemhez tartozik), akkor  ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezel még.
Például:
A Kehely apród nyitott személyisége érzékenyebbé válik, és sebezhetőbbé ezzel. Könnyen szerelembe esik, és naivitása is erősödik. Kedvessége, odaadása azonban remek partnerré teheti.

Tűz elem
A tűz lobogása a személyiség részévé válik, aki kezdeményező lesz, határozott és igen türelmetlen ettől. Imád kezdeményezni és az irányítást sem igen engedi ki a kezéből. Szenvedélyessége, lelkesedése azonban könnyen feledteti ezt partnerével. 
Például:
Bot királynő igen szenvedélyes lesz, aki ellentmondást nem tűrőn halad a célja felé. Igazából a királynők közül ő a legférfiasabb minőség, mivel a tűz energiája igen aktívvá teszi. Imád azonban utazni, szereti a társaságot és könnyedén kommunikál másokkal. Igazi életélvező, így minden férfi jól járhat vele.

Levegő elem
Itt a gondolkodás kap nagy szerepet, így hajlamosak az érzéseikkel szemben a fejükre hallgatni a döntéseiknél. Picit zárkózottabbak érzelmileg, mivel mindent érteni szeretnének, mielőtt el tudnák fogadni. Viszont nagyon okosak és jól tájékozottak, így beszélgető partnernek kiválóak. Ha elég türelmes a férfi, akkor a türelemmel közel kerülhet a szívükhöz és remek társat kaphatnak.
Például:
Kard királynő egy okos és intelligens nő, aki fel tudja vállalni az igényeit. Egyenes és őszinte, ezért nem kell attól tartania a férfinak, hogy mást mond mint amit gondol. Kritikusságára azonban vigyáznia kell, mivel ezzel elbizonytalanítja a férfit.
Természetesen ennél jóval többet elárulnak a lapok, de most példának ennyit írtam.
Tehát, itt az idő most megtudhatod, hogy milyen nő vagy a párkapcsolatban.
1. Vedd elő az udvari lapokat (16 db)
2. Húzz belőle egyet ezzel a kérdéssel...
Milyen nőnek lát partnerem a kapcsolatunkban?
...és meg tudod a választ.
Ha kielemezted a lapot, akkor felmérheted, hogy a személyiségednek melyek azok a pozitív és negatív vonásai, amelyek befolyásolják a párkapcsolatodat.

Ha szeretnéd mélyebben megismerni kapcsolataidat, és annak buktatóit, akkor érdemes bővebben tanulmányozni az udvari lapokat. Ehhez most kapsz segítséget a szeptemberi udvari lap tanfolyamon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban