Ugrás a fő tartalomra

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

A tarot-kártya leginkább kedvelt felhasználási területe a párkapcsolat. Nem csak egy kapcsolat jövőjét segíthet meglátni, de egy adott probléma gyökerét, sőt megoldását is megmutatja. Főképp a tarot-kártya kehely lapjai azok, amelyek a kapcsolatról szólnak, de a Nagy Arkánumokat is tudod  ehhez a témához használni.

Nézzük meg a továbbiakban a Nagy Arkánum lapjainak párkapcsolati jelentését.


BOLOND

Új váratlan kapcsolat köszönt be az életedbe. Legyél nyitott, merj nyugodtan álmodozni.

MÁGUS

Egy új kapcsolat kezdődik, ami lassan indul el. Itt még az értelem is nagy teret kap, ezért néha több a tervezés benne, mint a szív szava. Itt építed ki a kapcsolat alapját.

FŐPAPNŐ

Jelezhet lelki kapcsolatot, ami gyakran csak plátói síkon van jelen. Mély vonzalmat jelez, ahol gyakran az ész és a szív hadban áll egymással.

URALKODÓNŐ

Egy kapcsolat kiteljesedését jelzi. Elevenség, lelkesedés van jelen ilyenkor a két emberben. Jelezhet még termékenységet is.

URALKODÓ

A kapcsolat stabilitását jelzi, amikor már túl van a kapcsolat az első nezhézségeken. A kapcsolat itt megszilárdul, az alapok stabilak.

FŐPAP

Mély lelki kapcsolat, ahol bizalom van a két emberben egymás felé. Néha utal olyan kapcsolatra, ahol egy olyan ember iránt érzünk mély vonzalmat, aki életünkben épp a mester szerepét tölti be.

SZERETŐK

Egy kapcsolat kezdete ez, ahol mély vonzalom van jelen. Az egymásra találás időszaka ez, ahol a nyitottság és az őszinteség különösen fontos. Néha döntés helyzetbe is sodródhatsz, ahol azt kell megtanulnod, hogy a szívedre hallgass.

DIADALSZEKÉR

Itt a küzdelmek végét jelzi a kapcsolatban, amikor végre kitisztul az ég a kapcsolat egén. Eljönnek az első sikerek, úgy érzed, hogy szinte magától javulnak a dolgok.
Itt azért még fontos a közös célok meghozatala, és persze az egyensúly megtartása is az ész és a szív között.

ERŐ

Erős szenvedélyre, vágyakra utal ez a lap. Itt nem látsz tisztán, hiszen ezek eljesen eluralnak. Emiatt túl erőszakossá is válhatsz a kapcsolatban. Szenvedély, érzéki vágyak uralják a kapcsoslatot.

REMETE

Egyedüllétet hoz, a kapcsolat itt gyakran hiányzik. Ha párkapcsolatban vagy, akkor azt jelzi, hogy magadra vagy hagyva az adott időszakban.

SZERENCSEKERÉK

Változékonyságra utal a kapcsolatban. Külső események erősen befolyásolják a kapcsolat menetét. Néha se veled / se nélküled kapcsolatra utal.

IGAZSÁG

Itt egy dötéshelyzetet mutat a kártya, amikor mérlegelned kell józanul és megfontoltan. Lehet, hogy titkokat tudsz meg a párodról, ami komolyan befolyásolja érzelmeidet.
Itt különösen fontos az őszinte kommunikáció a párkapcsolatodban.

AKASZTOTT

Gyakran megrekedést mutat a kapcsolatban, amikor nem tudod érvényesíteni az akaratodat. Ilyenkor áldozatnak érzed magad, mivel úgy tűnik teljesen ki vagy szolgáltatva a másik embernek. Gyakran kapcsolat függés van a helyzet hátterében.

HALÁL

Egy kapcsolat végét jelzi. Itt már nincs értelme újrakezdeni, mert már nem tud tartósan stabil maradni a kapcsolat.
Utalhat még a másik ember elvesztésétől való félelemre.

KIEGYENLÍTŐDÉS

Itt lassulás van a kapcsolatban, hiszen szellemi összhang van kialakulóban. Néha úgy érzed, hogy semmi sem történik, ez azonban csupán a látszat. Ha kitartasz és türelmes vagy, akkor a kapcsolat soha nem látott virágzásnak indul.

ÖRDÖG

Ez a kísértések, a szexuális vonzalom megjelenését mutatja a kapcsolatban. Gyakran birtoklás van jelen akár az egyik, akár mind a két félnél. Kötöttségek, kényszerek és félelmek jelennek meg a párkapcsolat területén.

TORONY

Itt konfliktus, majd szakítás következhet be. A biztonság teljes mértékben eltűnik a kapcsolatból. Sajnos itt nincs kiút már, ezért mindenképp a kapcsolat végét jelzi.

CSILLAG

Új remények élednek a kapcsolatban. Vágyak újrafogalmazása, sőt vágyakozás van jelen. Az érzelmek egyre mélyülnek, de nem biztos, hogy a kapcsolat fizikailag is most mélyül el.
Utalhat titkos viszonyra is ez a kártya.

HOLD

A kapcsolatban az érzelmi hullámzás, bizonytalanság van jelen a mindennapokban. Ilyenkor úgy érzed nem jó az ami van, de félsz rajta változtatni. Nehezen lépsz előre, mert sokszor önmagaddal sem értesz egyet. Itt csakis az intuició tud neked segítséget nyújtani.

NAP

Ez a kiteljesedés lapja. Az a kapcsolat, amely ebben a helyzetben születik, biztosan hosszútávú lesz. Kibontakozás, siker van jelen, közösen átélt örömökre számíthatsz.

ÍTÉLET

A szerelem itt sok nehézség után végre győzeldelmeskedik. A nehézségek megszűnőben vannak és az érzések újra feltámadnak.

VILÁG

A kapcsolatban gyakran egy ciklus végét jelképezi, amelyből nem mindig van továbblépés. Mindenképp új kezdet és új alapok szükségesek a továbblépéshez.
Utalhat külföldi partnerrel való kapcsolatra vagy külföldön megismert partnerre.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban