Ugrás a fő tartalomra

Mire figyelj a vetés összeolvasásnál - 6 hiba, amit kerülj el, ha tudsz!

A kártyák összeolvasása sarkalatos pontja a jóslásnak, hiszen ez maga az értelmezés. Az ekkor elkövetett hibák a hozzád forduló életét nagyban befolyásolja, emellett pedig a hitelességedet és a jövődet is kockára teszi.

Tisztáznunk kell valamit, a kártya elemzés és tanácsadás "bizalmi állás". Itt nem játszhatsz mindenhatót, hiszen te is csak egy vagy a tömegben, aki most éppen kártyát vet valakinek, ettől azonban nem vagy különb, csak neked ez a "szakmád". Tehát, ha így hírdeted magad, akkor  a közösség joggal várja el, hogy jól csináld.

Néhány pontban összeszedtem az alap problémákat, amelyek egy kártya elemzésnél felmerülhetnek.
Persze ez nem az összes, hiszen ha valóban segíteni szeretnél a kártyával, akkor jóval több dologra kell figyelned. Ha érdekel erről a tanfolyamokon részletesebben is beszélek.

Hat hiba, amelyet mindenképpen kerülj el kártya elemzésnél!

1. Ne vess kártyát, ha túl zaklatott vagy érzelmileg!
  • Ilyenkor nem tudsz objektív lenni és lehet, hogy még a lap jelentése is feledésbe merül. Nagyon fontos a Te testi-lelki-szellemi egyensúlyod. Hiszen ilyenkor teljesen át kell adnod magad a feladatnak. 
2. Saját magadat nem látod tisztán. (Ezt még a profikat is megvicceli.)
  • Éppen ezért túl szélsőségesen láthatod a saját helyzeted. Lehet, hogy túl sötéten látod vagy akár nem veszed észre csak a jó dolgokat a lapokban. Ha lehet kérj meg más hozzáértőt, hogy nézzen rá a kijött lapokra és mondje el, amit lát. 
3. Csak óvatosan a családtagokkal.
  • Ilyenkor szubjektív vagy, ez sajnos elkerülhetetlen. Hajlamos lehetsz belevetíteni a saját véleményedet, vágyaidat a lapokba. Ezt el lehet kerülni, ha valóban a képeket tolmácsolod, de ehhez nagy gyakorlat és tudás kell.
4. Ha nem jól fogalmazod meg a kérdésed. (Hül*e kérdésre, hül*e válasz! Régi bölcsesség.)
  • Ez gyakori hiba, mert mindenki hajlamos az eldöntendő (igen/nem ) kérdésekre. Mivel pedig a kártyákon nincs igen nem jelentés, és egy-egy lap nem mindig egyértelműen csak pozitív vagy negatív, ezért hát nehéz lesz a választ kihámozni a lapokból.
  • A másik hiba, amikor túl általánosan kérdezel, és nem a valódi problémát járod körül. Például: egy kapcsolat jövőjét nézed meg, de valójában csak annyit szeretnél tudni, hogy a párod ránéz-e más hölgyekre is vagy te vagy az egyetlen. Ilyenkor ugyanis jobb konkrétan kérdezni.
5. Nem ismered a kártya jelentését. (Ami nem megy, ne erőltessük vagy azt még gyakorolni kell!)
  • Gyakran látom a tarot-tanfolyamon, hogy az éppen sorra kerülő csak mond valamit, ami ott és akkor éppen az eszébe jut. Ez nem mindig a kártyáról szól, hanem az ő saját lelkiállapotáról. A kép egy-egy részlete pedig eszébe juttat valamit, és ő már benne is van a saját emlékeiben. Erről beszél tovább, és nem a lapról. Ez gyakran még olyanokkal is előfordul, akik gyakorlottabbak. Ha tehát nem ismered a lapokat, és a képolvasás sem az erősséged, akkor ez problémát okozhat.
6. Túl sokat akarsz egyszerre összeolvasni. (Sokat akar a szarka...)
  • Ha egy konkrét, több lapos kirakást készítesz, például éves vetést, az nehéz lehet. Minden kirakásnak van valamilyen logikai rendszere, egymásra épülő jelentésekkel. Ha ezt nem ismered, akkor csak egy-egy lapról tudsz beszélni, az pedig nem biztos, hogy a vetésbe bele fog illeni. 
  • Például: Az Igazság, Halál, és a Kehely 7 kijön egymás után. Ha külön nézed, akkor lehetne egy nehéz döntés, egy állandó egyensúly keresés. A Halál egy lezárás, fájdalmas búcsú cselekvés, a Kehely 7 pedig álmodozás. Külön külön nehéz őket értelmezni.
  • Nézzük egyben őket: Mivel az Igazság után jön a Halál, ezért itt inkább negatív jelentése lesz ennek a lapnak. Egy nehéz döntést, válást vagy egy negatív következményt jelöl. Ezután egy lezárás után a Kehely 7 hoz új álmokat, új vágyakat. Ez egy természetes lezárás. Nyilván a kehely utal arra, hogy nem jön azonnal a cselekvő erő, sem az új lehetőségek, hiszen ezeket először meg kell álmodni.
Ez csak néhány apróbb tény, amire fel szerettem volna hívni a figyelmedet és távol álljon tőlem, hogy elriasszalak. Pusztán az nagyon fontos, hogy helyén kezeld a tudásodat és magadat különben nagy károkat okozhatszt.

Alapelvként tekinthetsz erre a mondatra:

Ha hasznos dolgot nem tudok tenni, legalább kárt ne okozzak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban