Ugrás a fő tartalomra

A Tél lapjai

A tél elején járunk, és már mindenki érzi a belső feszültséget. Hiszen ne csak hogy nem tudunk a természetre hangolódni, de ráadásul ilyenkor a legtöbb a munka, a feladat, a feszültség. Pedig amúgy is ilyenkor van a legkevesebb energiánk, hisz a nap sem tölti fel most a testünket.

A tarot kártyában a téli lapok a kard lapjai, nem is véletlenül. Hiszen belső folyamatok, lelki küzdelmek, a megtisztulás időszaka ez. 

A Wheel of the Year tarot kártyáján a négy évszak csodálatosan el van különítve a Kis Arkánum lapjain.
Ebből mutatok be néhányat, melyek jelzi a tél állomásait és feladatait.



Kard 1- A tél lehelete

Ez a lap a kezdetetekről szól, tehát a hideg szelekről, a tél beköszöntéről. A meditálás, mint a befelé fordulás eszköze, remek tisztulási gyakorlat. Tulajdonképpen csendesülni kéne ilyenkor, de sajnos erre van a legkevésbé időnk. Épp ezért is ilyenkor a legtöbb a beteg ember, hiszen a pihenés így van számukra biztosítva.






Kard 7- Veszélyes boszorka

A téli időszakban szívesebben bújunk kedvesünkhöz, és ilyenkor talán még erősebb a párválasztás kérdése. Ilyenkor jobban figyelünk egymásra, és bizony előfordul, hogy épp a mi párunkra is szemet vet valaki. Hiszen nincs annyi lehetőség a szórakozásra, a kirándulásra, az ismerkedésre. Vigyázz tehát, ha ez a lap jön ki, mert a jó barátnő mosolya mögött, talán titkos terveket szövöget.






Kard 8- A beteg kislány

Ahogy már a bevezetőben is írtam, a tél a befelé fordulás időszaka. Ha pedig ez nem megy máshogy, akkor jön a betegség. Ilyenkor a szervezet sok belső küzdelmet vív meg, míg végül persze feladja a harcot. Ilyenkor, és csak ilyenkor kezdődhet meg a gyógyulás. Ha tehát ez a kártya jelenik meg a vetésedben, akkor tudd, hogy épp a harc feladása, a megengedés lenne most a feladat. És még valami fontos: hagyd hogy segítsenek neked!




Kard 4 - Hosszú téli álom

Erről a lapról rögtön verselni kezdtem, mert annyira megfogott. Íme a vers:

       " Pihenni kéne menni,
          De nem lehet.
          Vár ezernyi terv,
          És nem ölelhet körül most a csend.
          Bárcsak lehetne...
          Bárcsak tehetném...,
          De nem lehet.
          Vár rám a való világ,
          Vagy tán eltévedtem?
          Behúzódnék a védelembe...
          De hol lehet, hol lehet? "

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban