Ugrás a fő tartalomra

Árnyékaid a tarot tükrében

Amikor elfojtjuk az érzéseinket és vágyainkat, akkor azok elsüllyednek a tudattalanunkban. Ilyenkor lehet benned kényszeres megfelelés vagy feszültség, akár számodra tudatosult ok nélkül is.

Ez aztán rendszeres ingerültség formájában könnyedén megmérgezheti kapcsolataidat.

Mégis mit tehetnél, ha nem akarsz csalódást, de nem akarsz plusz feszültségeket sem a mindennapokban?

Ebben is segíthet a tarot-kártya, amely beazonosítja mindazt, ami problémát okoz, sőt akár a gyökereit is megmutatja.

Ha szembenézel a lelkeddel, az gyakran már maga a gyógyulás.
Természetesen, ha ez mégsem teljes, akkor még mindig faggathatod a kártyát arról, hogy merre lépj tovább, hogyha szeretnél újból harmóniába kerülni önmagaddal és megtalálni a derű ösvényét.


Nézzünk néhány lapot, amely megmutatja milyen árnyékok jelenhetnek benned.


Az egyik ilyen lap a klasszikus női minőség megjelenítője, az:


Uralkodónő

Ha nem kaptál megfelelően kimutatott szeretetet édesanyádtól, akkor a szeretetéhséged mindig jelen lesz. Így az élet ajándékait nem veszed észre vagy nem tudod elfogadni. Ezáltal elhatárolódsz a szeretet áramlásától.

Mindenkit birtokolni és befolyásolni akarsz. Ezt túlzott gondoskodás képébe csomagolod. A szeretet ilyenkor mindig feltételhez kötött. Gyakori lehet a féltékenység, keménység és hatalmi törekvések.
Lustává, kényelemszerető válhatsz és így nem tudsz újdonságokat megélni az életedben.


A következő a klasszikus férfi minőség lapja, az :

Uralkodó

A szokások és a törvények szabályozzák életedet, túlzottan a biztonságra és a kontrollra törekszel. Gyakori ezért a hatalomért való küzdelem és az ebből fakadó merevség.
Túlzottan törekedsz a biztonságra, mivel ennek folyamatos hiányát élted meg a múltban. Így az állandó kontroll életed részévé válik és sajnos az életélvezetet a szorongás váltja fel.


A kapcsolatokban is megjelenhetnek árnyékok, melyeket a következő lap mutat meg:

Szeretők

Gyermekkori sérülések miatt félsz a meghittségtől, a visszautasítástól. Ezzel a védekezési stratégiával függővé válsz, így elveszítheted elevenségedet és életörömödet.

Álkapcsolatokat hozol létre, melyek látszólag biztonságosak. Van valakid így nem vagy egyedül. Valódi lényedet ugyanakkor nem mutatod meg és így valójában gyakran magányosnak érzed magad.

Elnyomod, vagy letagadod valódi vágyaidat.


Természetesen mind a 22 tarot lapon végig mehetnénk és így különböző árnyékaiddal szembesülhetnél. Most azonban példának ennyi elég, haladjunk inkább a megoldások felé.



Ha egy-egy tarot lappal dolgozol, akkor az árnyékok után keresd a megoldásokat is. Húzz 1 vagy 2 lapot a feloldáshoz, amely megmutatja merre találod a kivezető utat árnyékaid erdejéből.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban