Ugrás a fő tartalomra

Nem lehetek önmagam, mit tegyek?

"A szeretetre méltóbbá válást célzó személyiségfejlődés velejárója, hogy az ember folyamatosan figyeli , erőfeszítései vajon sikert aratnak-e. Ez nagyon fárasztó, és megterhelő tud lenni.
Ha minden pillanatban csak a másikat figyeled, hogy elfogad-e, vagy sem, idővel elveszíted a kapcsolatot saját magaddal.
Nem veszed észre a fejedben járó gondolatokat, és nem vállalsz felelősséget érzelmeidért.

A kívülre helyezett fókusz észrevétlenné teszi azt a fájdalmas gondolatot, miszerint:
 - ha át kell alakítanod magad hogy elnyerd az áhított szeretetet, akkor bizonyára valami nem stimmel veled."  Byron Katie: Szűkségem van a szeretetedre című könyvéből

Az állandó megfelelés sajnos mindig negatív következményekkel jár, még akkor is ha nem tudod ezt előre. A megoldás
mindenképp a régi minták oldása, amely igen fáradságos, hosszadalmas, de mégis nagyon felemelő folyamat lehet. A tarot kártyában erről szól a Kard 3-as lapja például, amikor régi sérelmeket oldasz, amelyekhez rögzült gondolati minták is társulnak.
Valójában a szeretetre méltó vagyok érzését a kehely és az érme 9-es lapja adja vissza a leginkább, ahol a főszereplő önmagában is harmóniában van, függetlenül minden külső körülménytől. Élvezi az életet, és észre is veszi maga körül a szépséget.Tehát a cél mindenképp önmagad elfogadása lesz, mert ezen keresztül tudsz harmóniát, nyugalmat sugározni, és válsz te magad is vonzóvá mások számára.
Miért is nem megy ez olyan egyszerűen?

A válasz: Mert elhiszed, hogy nem vagy méltó a szeretetre, illetve nem szereted magad.

"Amikor elhiszem, hogy engem nem lehet szeretni, annyira megtelek szomorúsággal és nehezteléssel, hogy én magam is képtelen vagyok bárkit is szeretni" írja Katy a könyvében.
Tehát ilyenkor a kisugárzásod csökken, zárkózottá válsz (Bot 9-és és Kehely 4-es lapok), és ezért mások is elsiklanak feletted, nem figyelnek rád. Ráadásul érzik a neheztelésedet is. Így akkor talán érthetőbb most ezek után, hogy miért is nem elég odaadóvá válni, ha ez az odaadás a  neheztelés szülötte, netán a veszteségtől való félelem motiválja.

Mégis hogyan légy önmagad a mai világban, amikor kifejezetten hasznos, és elfogadott ha nem vagy saját magad, ha robotként élsz, és félelemmel telnek a napjaid?

Hogy stílusos legyek, és megmaradjak a kedvenc eszközömnél a tarot kártyánál, győzd le az ördögöt. A tarot kártya Ördög lapja ugyanis pont erről szól. A korlátokról amelyek benned vannak, és amelyek kívülről is megjelennek. Kiemelném itt a belső korlátokat, mert csak azok tudnak megjelenni kívülálló, amelyek előtte már bent is megjelentek. tehát a megoldás: Döntsd el, hogy másik utat választasz. Persze nem kell még tudnod hogyan néz ki ez az út, azt sem hogyan fogsz rajta járni. Egyszerűen csak a döntésnek kell megszülnie. Ezek után pedig úgyis jönnek majd a megoldások, a jelek, a megérzések, és a lehetőségek. keresd ezeket, és meg fogod találni, ebben biztos lehetsz.

Bármilyen meglepő is, de egyetlen döntés is életet menthet, méghozzá a tiédet. Életünk sok döntésből, választási lehetőségekből áll. Ezek következményeit te viseled, neked kell utána elé együtt élned. tehát mindenképp érdemes a saját érzéseidet, igényeidet is figyelembe venni, mielőtt lesöpörnéd magad a szinről, anélkül hogy egyáltalán megszólaltál volna a színpadon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban