Ugrás a fő tartalomra

5 trükk a Tarot kártya tanuláshoz

A tarot-kártya a maga 78 lapjával elég nagy falatnak tűnik. Pont ezért sokan nem is tanulják meg az egészet. Azt viszont már bizonyára te is tudod, hogy minden lapot érdemes alaposan megismerni, ehhez viszont sok idő és kitartás kell.

Tudod amíg nem kezdünk neki valaminek, addig egy nagy hegynek tűnik, amit sosem lehet elhordani.




Van azonban gyorsabb módszer is, én magam is az online tanfolyamokon ezt is használom.

Nézzük az 5 trükköt, amelyek segíthetnek a gyorsabb tanulásban.

1.Tanuld meg a Nagy Arkánumot külön

A Nagy Arkánumok önmagukban is jól használhatóak és a kezdeteknél éppen elég információt adnak a kirakások értelmezéséhez. Azt se felejtsd el, hogy a 22 lap elsajátítása mégis kevesebb időt igényel elsőre.

2. Tanuld meg a kártya számozott rendszerét

A tarot-kártya Kis Arkánumának számozott lapjai megegyeznek a Nagy Arkánum lapjainak számaival. Ezért remekül megtanulhatók akár együtt is. Tehát amikor például egymás mellé rakod a négy azonos számú Kis Arkánumot, és az ugyanolyan számú Nagy Arkánumot, máris gyorsabban tudsz haladni a tanulásban.

Például:

A Főpapnő kettes lap, és mint ilyen a kettőségről és az egyensúly hiányáról üzen. Ezt megtalálod a Kehely kettes érzelmi bizonytalanságában (vajon ő e az igazi?), az Érme kettes változékony anyagi helyzetében, a Bot 2-es válaszútjában, és a Kard 2-es lap kételyeiben.

3. Készíts kulcsszavakat a lapokhoz

A kulcssszavak segítenek emlékezni, könnyebb is ezeket megjegyezni. Érdemes minden laphoz a pozitív és negatív kulcsszavait elkészíteni először. Később persze kibővítheted a párkapcsolati és betegségtartalom jelentéssel is. Ezeket már könnyebb lesz megjegyezni.

4. Képi látás fejlesztése

Igazából annyiból áll, hogy megfigyeled mit csinál a szereplő a képen. Ugyanis amit a szereplő tesz, az lesz a kártya üzenete feladatként.

5. Tanuld meg külön az udvari lapokat

Bár ez nem a könnyű lapok közé tartozik, és mégis, ha külön tanulod, sokkal könnyebben megbírkózol vele. Tedd az azonos lapokat egymás mellé és úgy kezd el megtanulni.
Például: A négy lovagot egymás mellé teszed. Maga a lovag lap az előrelépést jelezi, nyilván különböző életterületeken. A Kehely lovag az érzelmi elmélyülést, a Kard lovag az új ismereteket, tiszta gondolatokat jelzi.

Természetesen, ha mégsem a gyorsabb utat választanád vagy több tanácsra van szükséged, akkor szívesen látlak akár személyesen vagy online formában is a tarot tanfolyamon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban