Ugrás a fő tartalomra

A férfiak tényleg a Marsról jöttek?

Bizony néha úgy tűnhet, mintha valóban különböző bolygóról valók lennénk.

Sokszor nehezen találjuk a kaput a férfiakhoz illetve ők hozzánk. Bár néha úgy tűnhet, hogy lehetetlen átjutni ezen a kapun, mégis meglelheted a bejáratot.

Hiszen ha figyelembe veszed a két nem különböző tulajdonságait, akkor az segíthet abban, hogy ne legyenek hamis elvárásaid.









Nézzük, hogy melyek ezek a különbségek.

Ha ezeket az ismereteket tudod, akkor már nem fog sokként érni az, ha például a férjednek tévézés közben beszélsz és másnap egyetlen szavadra sem emlékszik. Akkor képes leszel tolerálni azt, ha elfelejti a bevásárlólista felét a vásárlás alatt, és azt is miért akar a problémáid ecsetelése közben rögtön megoldásokat tukmálni rád.

A különbségeink az alábbiak szerint oszthatóak fel:

   1. Fizikai és viselkedési (bőrvastagság, csontozat, hangszálak, stb)
   2. Észlelési (gondolkozom, érzek)
   3. Érzelem kezelés (hallás, látás)
   4. Kommunikáció (beszéd, elvonulás)
   5. Látásmód (szétágazó, koncentrált)
   6. Döntéshozatal (előzetes, illetve utólagos ismeretek alapján)
   7. Szex

Ezekből most csak a kommunikációs különbségeket emelném ki.

Kommunikációs és érzelem-kezelési ellentétek

A nők hallanak, a férfiak látnak.

Ahogy a mondás is tartja: „a nők a fülükkel, a férfiak a szemükkel szerelmesek”. Ezért hisszük el, azt amit a férfi mond, még akkor is, ha a megérzésünk mást súg. Sajnos ezért is vagyunk mindenre képesek egy pár jó szóért.

A férfi a szemével érzékel és utána tud egyéb érzékszerveire figyelni. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli a másik, csak azt, hogy előbb a szeme által közvetített információt dolgozza fel. Ezért tud egy gyönyörű nő több előnyt élvezni, akár még egy munkahelyi meghallgatáson is, mint egy kevésbé szép.

Ha probléma van a nőnek beszélni kell róla, a férfi pedig hallgat és elvonul.

Nőként akkor tudod feldolgozni a stresszt, ha beszélsz róla. Ezért is javaslom, hogy ne zárkózz magadba, hisz egyedül nem megy. Mondd el bátran a barátnőknek és már beszéd közben is tisztábban fogsz látni.

A férfi, ha problémája van, akkor térre van szüksége, és elvonul (bemegy a barlangjába). Ő egyedül tud gondolkodni, ilyenkor működik jól az agya és szépen logikusan végiggondolja az eseményeket. Ezért nem jó neki, ha ilyenkor a beszéljük meg, mondd el mi bánt mondatokat hallja tőled. Ettől ideges lesz, mert úgy érzi be kell vallania, hogy képtelen megoldani és nem érzi magát megfelelőnek.

Tehát, ha a párod hagyja, hogy egy vita után átvonulj a szomszéd szobába kisírni magad, akkor nem azért hagy egyedül, mert nem érdekled. Csupán azt gondolja, hogy ami neki jól esik ilyen helyzetben, annak te is örülni fogsz. Ezért stresszhelyzetben gyakran magadra hagy, de semmiképp nem az érdektelensége miatt. Javaslom ilyenkor mondd el, hogy szeretnél beszélni róla, mert jól esik és segít neked ha beszélhetsz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban