Ugrás a fő tartalomra

A rejtett titok feltárul


Vannak mindannyiunknak rejtett titkai, még olyanok is, amelyeket magadnak sem árulsz el.

Mi lenne, ha tudnád, hogy milyen mozgatórugók visznek tévutakra?

Talán könnyebben tudnád megoldani a nehéz, problémás helyzeteket. Erre ad egy megoldást a vakfolt nevű kirakás. Talán már ismered, hiszen talán az összes Magyarországon kapható tarot könyvben benne van.
Most én egy másik aspektusból fogom itt megmutatni, hogy mire is képes 4 egyszerű lap, ha a hagyományostól eltérően használod. Ezzel pedig feltárulhat előtted egy olyan titokzatos világ, amely mélyebbre visz önmagadba.

Ehhez az udvari lapokat fogom most felhasználni.

Maga a kirakás 4 lapot tartalmaz, és a 16 db udvari lapra lesz hozzá szükséged.

Vakfolt kirakás

1. lap: Egyértelmű identitás

Megmutatja ilyennek látod magad illetve mit mutatsz tudatosan a külvilágnak

2. lap: Nagy ismeretlen

A tudat alatt játszódó folyamatokról szól, amit te sem és a környezeted sem lát rajtad. Mégis jelen van és hat rád.

3. lap: Árnyékod

Lényednek az a része, amit tudsz magadról, de nem mutatsz másoknak.

4. lap: Vakfolt

Az a részed, amelyet mások tudnak rólad, de te magad nem vagy tisztában vele. Nem ismered el önmagad részeként.

Példa

Egy 56 éves hölgynek készítettem ezt a kirakást, aki párkapcsolati problémával keresett meg. Nagyon impulzív és határozott egyéniségnek látszott számomra. Utóbb ki is derült, hogy oroszlán jegyű, aki már kellő élettapasztalattal a háta mögött, igen erős karakterjegyekkel rendelkezik.

1. lap Érme király
Ez azt jelzi, hogy egy nyugodt, békés, önálló személyiségnek mutatja magát. Olyan embernek aki szeret másokról gondoskodni és van rá eszköze. Meggondolt, lassan dönt, hűséges típus.

2. lap Kard király
Ez egy olyan része, ami határozott, férfias és igen semlegesen áll az élethez. Mivel ő sem látja, ezért így hajlamos ennek a negatív oldalát megélni, ami a közönyös, zárkózott, akár okoskodó is lehet. Mivel a természeti törvények úgy működnek, hogyha valamit elfojtasz az a külvilágban megjelenik, így valószínűleg egy férfi képében ez jelen is van valahol a környezetében.
Ezt vissza is igazolja, hisz valóban a kedvese pont ilyen ember, aki nagyon zárkózott, keveset beszél, és nem nagyon mutatja meg az érzelmeit, keveset is találkoznak.

3. lap Kehely királynő
Ez az a részünk, amelyet félünk megmutatni másoknak, árnyékban tartjuk. Itt egy olyan személyről van szó, aki rendkívül érzékeny, mély érzésű és intuitív személy. Valószínűleg ez az érzékenység az oka annak, amiért elrejti, hisz különben sebezhetővé válna. Valójában pedig egy lágy, kedves, jól alkalmazkodó embert rejt ez a lap.

4. lap Kard királynő
Ez vakfoltként azt a részünket mutatja, amit mi magunk nem látunk, de mások bizony annál jobban. Itt a Kard királynő egy nagyon határozott, karakán, könnyen és gyorsan döntéseket hozó személy. Aki kicsit távolságtartó és bizony nem igen szeret az érzelmeiről beszélni. Ugye így már érthetőbb miért is talál ugyanilyen párt magának?

Nézzük meg a kialakult összképet is. Ami feltűnhet itt, hogy a számára ismeretlen oldalon kard lapok vannak, amelyek azt jelzik, hogy sokat van a fejében, sokat gondolkozik. Visszahúzódó, mivel annyira sebezhető a valóságban (Kehely királynő), így gyakran kerülhet nehéz helyzetbe a kapcsolatiba.

Mi a megoldás?

Felvállalni az érzékenyebb oldalát és kifejezni az érzéseit. Persze először is önmaga előtt, azután szép finoman és persze intim kettesben a párja előtt is. Ekkor már nem fog kompenzálni és bátrabban mer majd a megérzéseire hallgatni. Így kevesebb időt fog a gondolatai csapdájában őrlődni.
Ez az ember persze sokat küzdött, leginkább persze magával, ezért gyakran kérhetnek tőle tanácsot. Ezt vissza is igazolja az elemzés után. Valóban sok ember támaszkodik rá, amit nagyon komolyan vesz és felelősséggel igyekszik megoldani. Hiszen a kemény, határozott részét nem is látja, így persze hogy a külvilágban kell megtapasztalnia. Ha ezt elismeri, elfogadja önmaga részeként, akkor könnyebben fog boldogulni a kapcsolatában is.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban