Ugrás a fő tartalomra

A szorongás valódi természete

A szorongás korunk népbetegsége, rossz szokása. A tarot-kártyában ezt a Hold , és a Kard 9-es lapja mutatja meg tiszta formában.

Mi is a szorongás valójában?
Miért tartjuk fent szinte folyamatosan, ha ez nem is jó nekünk?
Vajon mi a hasznunk ebből?


Alfred Adler szerint: 
"A szorongók olyan emberek, akik folyamatosan támaszt keresnek valakiben, hogy az állandóan a rendelkezésükre álljon. Ezek az emberek azzal az igénnyel járnak az életben, hogy velük különösképpen kell törődni. Önállóságuk a valódi élet kapcsolat hiányában annyira elveszett, hogy rendkívüli vággyal és hevességgel követelik ezt az előjogot. Ám bármennyire is keresik mások társaságát, kevés bennük a közösség érzet. A szorongó embernek indulata kimutatásával sikerül a maga számára privilégizált helyzetet biztosítania, az élet követelményei elől kitérnie, és másokat a maga szolgálatába állítania. A szorongás végül befészkeli magát a mindennapi élet vonatkozásába, és alkalmas eszközzé válik a környezet feletti uralomra"
(részlet az Ember ismeret című könyvből)

Mindez igen elgondolkodtató. Úgy tűnik, mintha ez is az EGO egyik játszmája lenne, mellyel átveszi az uralmat nem csak saját magunk, de a környezetünk felett is. 

Ez azonban nem igazi természetünk. Hiszen a lélek nem ismer félelmet, csupán az elme

Az elménk az ami történeteket gyárt és részletes képekben ecseteli a szörnyű jövőt. Ha ezt tudod, akkor máris ráléptél a gyógyulás útjára. Ahogy azonban a képeket használhatod a szorongásod előidézésére, úgy használhatod azt a bizakodás, a pozitív jövő megteremtésére is. Ez először is döntés kérdése.

Persze mindehhez fontos tisztában lenni a saját energiád mennyiségével.

Ha az csekély mértékű, akkor szükséged van ehhez a környezetedre, mivel belőlük tudod pótolni a hiányzó energiát. Ebből persze kialakulnak majd a játszmák és különféle kényszerek, de ebbe most nem mennék bele.


Vajon mire van valóban szükséged ilyenkor?

Azt hiszem ezt a kérdést kellene itt feltenni, és eltűnődni a válaszokon.
A tarot-kártya segíthet felfedni a rejtett képességeidet, az erőforrásaidat, melyek segíthetnek majd ebben a helyzetben. Ezért hát ne félj elővenni, tanácsot kérni tőle.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban