Ugrás a fő tartalomra

Félelmeid azonosítása a tarot lapokon keresztül


A félelmek sajnos olyan érzések, amelyeket nehezen tudunk kordában tartani, és sajnos gyakori vendégségben van nálunk.

Sok félelem azonban rejtve marad és láthatatlanul fejti ki hatását. Eredménye azonban az, hogy válságos élethelyzetekbe keveredsz vagy épp ismétlődő mintákban kötsz ki.,

Ha a félelmeket azonosítod, akkor könnyebb velük dolgozni is. Az elmúlt 19 évben a kineziológusi munkám során sok félelemmel dolgoztam, és amikor nevén neveztük, a számuk már akkor csökkent. Tehát érdemes ezeket beazonosítani.

A tarot-kártya ebben nagy segítséget tud nyújtani. Nem csak a félelmeket látod belőle, de a megoldásra is tudsz kártyát húzni, amely azt feloldja. Nézzük néhány példát erre. Bemutatom a tarot első hét lapját, hogy lásd milyen félelmeket takarnak.

Mágus

Ez a lap a kezdeményezéstől, az új lehetőségek kihasználásának félelmeiről szól. Vizsgáld meg, hogy mi az, ami elbátortalanít, tehát konkrétan melyik lépés az, ami félelmet vált ki belőled.
Képes vagy az irányítást a kezedbe venni és elfogadni az eredményt?
Gondold végig mi az, ami egy új kapcsolatban félelmet kelt, és ha pontosan megvan, akkor ezzel a félelemmel végezd el a gyakorlatot.

Főpapnő

Ennél a lapnál a kétségeid ellen vívod a legnagyobb harcokat. Nem látsz, nem láthatsz tisztán és ez okozza a valódi problémát. Nem tudod, hogy mikor kell hallgatnod és várnod, és mikor cselekedni. Talán a belő hangod sem hallod teljesen tisztán, és kerülöd az egyedüllétet, mert a hangok a fejedben nem hagynak nyugodtan.

Uralkodónő

Ha ezt a lapod húzod, akkor a kreativitás megélése okoz problémát. Talán félsz attól, hogy ötleteid nem megfelelőek, és ezért nem is mered olyan mértékben kihasználni a lehetőségeidet. Egy kapcsolat során a gondoskodástól, és az anyaságtól való félelmet is jelezheti.
Fő témája e mellett a nőiességed felvállalása, az érzelmek és főként a türelem kezelése, illetve az ettől való félelmek.

Uralkodó

Ez a lap a hatalmi kérdésekre hívja fel a figyelmedet.
Ki vagy mi az, aki vagy ami uralkodik az életed felett és irányítja azt?
Vizsgáld meg, hogy mennyire vagy rugalmas döntéshelyzetekben, és általában a más vélemények kapcsán.

Főpap

Ennél a lapnál a hit a legnagyobb kérdés. Talán egy válsághelyzet kellős közepén vagy, és most valóban csak a csoda, vagyis a Hit segíthetne. De félsz bízni, mert eddig sokat csalódtál?
Vizsgáld meg, hogy mi az, amit tanulnod kellene, amiben fejlődésre van szüksége a személyiségednek. A szabadságot a hajlékonyság segíti a legjobban, hisz a víz is kivájja a legkeményebb sziklát, mert lágy és alkalmazkodó.

Szeretők

Itt a kapcsolatban megjelenő döntések kerülhetnek előtérbe. Félelemet jelenhet az is, hogy mennyire légy alkalmazkodó, hol vannak a saját határaid, és mikor, mennyire lehetsz önmagad. Nem mersz a megérzéseidre hallgatni, pedig ebben a helyzetben ez lenne a helyes út számodra.

Diadalszekér

Itt az egyensúly a téma. Ennél a lapnál az a kérdésed, hogy jó úton vagy-e?
Mikor indulnak már mozgásba a dolgok?
A feladat megvizsgálni, hogy miért kételkedsz magadba, hogy jut eszedbe, hogy tévútra tévedtél? Talán megint előjött a félelem, hogy új kalandba vágj, és kevés hozzá a bátorságod és a hited is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban