Ugrás a fő tartalomra

Miért szenvedünk egy rossz kapcsolatban?

Gyakran hallom ezt a kérdést azoktól az emberektől, akik stresszoldásra jönnek hozzám. Nem értik önmagukat sem, miért is csinálják, pedig tudják, hogy nem jó.

A napokban is volt nálam egy hölgy ugyanezzel a kérdéssel, és én azonnal elővettem a tarot-kártyát, hogy megleljük rá a választ. Íme az eredmények:


1. Félelem, hogy nem találsz új partnert és kifutsz az időből.

Talán ez a leggyakoribb ok, és sajnos a mai rohanó világban, ahol még ismerkedni sincs idő, bizony ez komoly probléma. Hiába változott a világ az elmúlt évtizedekben, a nőkben még most is benne van a félelem, ha már elmúlt 30 éves, hogy lemarad a családról. Mivel pedig az internet világában folyik a legtöbb kapcsolat, így persze, hogy jogos is a félelem. Habár manapság látszólag könnyű ismerkedni, hiszen még a telefonodon is ott lehet egy társkereső alkalmazás, talán pont emiatt is lehetünk felületesebbek, nem döntünk megfontoltan, ha pedig valami nem megy simán, akkor jöhet is a következő.

2. Megfelelés a környezet elvárásának

Ez is nehéz téma, hiszen manapság divat mindenkinek megfelelni. Azonban amikor más elvárásai szerint élsz, és benne maradsz a kapcsolatban, akkor valójában a félelem vezet. A félelem attól, hogy megszólnak, hogy szégyenben maradsz, mert egyedül vagy. Sajnos ez a félelem nem fog szeretetteli kapcsolatot szülni sem a jelenben, sem a jövőben. Érdemes tehát ezen a témán egy kicsit dolgozni, akár segítőt is bevonni a félelmek feloldásába.

3. Azt gondolod a másik majd megváltozik

Bizony hölgyek ez régi témánk, hogy majd a rossz fiú herceggé változik, és azonnal elkötelezi magát mellettünk. Ez a hit talán a gyermekkor meséiből táplálkozik, sajnos azonban a valóság talaján semmiképp nem él meg. Ezzel évekig lehet küzdeni eredménytelenül, amitől viszont az önbecsülésed teljesen romokká válik.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban