Ugrás a fő tartalomra

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban

A tarot-kártya minden egyes lapjának van párkapcsolati jelentéstartalma, így nagyon fontos, hogy egy kapcsolatra vonatkozóan hogyan értelmezed az adott lapot.

Bár a tarot-kártya csomagban a kehely lapok megmutatják a kapcsolat jelentését, de azért sokszor nem csak érzelmi lapok jönnek ki. Hiszen van amikor egy kapcsolat elakad, vagy konfliktus van benne, ilyenkor a kard lapok jelzik a helyzetet. Amikor pedig gyakorlati lépésekre van szükség, akkor az érme lapok jelennek meg a kirakásban.

Ha van külön párkapcsolati tarot-kártyád, akkor könnyebb dolgod van, de azért a legtöbb ember nem ezt használja. Én magam a Romantic tarot-kártya csomagot használom, amiben minden lap egy egy jelenetet ábrázol a párkapcsolatból. Nagyon izgalmas és csodaszép kártya. Erről készítettem videót is, amelyet a Youtube - Tarot suttogó csatornáján meg is nézhetsz.

Arra gondoltam most válogatok néhány példát a párkapcsolati jelentésre.

1. Remete

Ez a lap azt jelzi, hogy egyedül kell lenned, ebben az időszakban nem igen tudunk kapcsolatot létesíteni. Ha párkapcsolatban vagy, akkor is magányosnak éled meg ezt az időszakot.

2. Szerencsekerék

A kapcsolat hullámzó. Egyszer fent, egyszer lent. Olyan se veled, se nélküled kapcsolat. Ugyan ez a jelentéstartalma egyébként az Érme 2-es lapnak is. Olyan kapcsolatot jelöl, amely kiszámíthatatlan. Változékony, izgalmas, de nem tudod meddig tart, mert a kapcsolat ingatag. Több szakítás, és kibékülés van mögöttük, ami tulajdonképpen izgalmassá teszi a kapcsolatot.

3. Uralkodó

Az Uralkodó gyakran jelez egy férfit egy nő kirakásában, így egy egyedülálló hölgy esetében egy férfival való kapcsolatot jelez.
Ha azonban egy működő kapcsolatra húzod ki, akkor feladatként a stabilitás megteremtése, a keretek felállítása, a rend létrehozása. Tehát meg kell találnod a biztonságot a kapcsolatban, egy olyan mederbe kell terelni, ahol megfelelő a keret mind a két fél számára.
Lehet, hogy ezt nem is párod tudja megadni, ezért tehát mindenképpen gondold végig, hogy mi az, ami a valódi vágyad, amely tényleg jó érzésekkel tölt el.
Jelezheti még, hogy neked kell kézbe venned az irányítást, tehát neked kell kezdeményezned, és célokat kitűznöd a kapcsolatban.

4. Kard 2

Kételyek vannak benned, ezért nem tudsz érzelmileg nyitni a párod felé. Nem látod tisztán a helyzetet, talán titkok is vannak a kapcsolatotokban.

5. Kard 3

Ez két dolgot is jelezhet. Egyrészt olyan helyzetet, amikor az eszed irányít és nem mersz teret adni az érzelmeidnek.
A másik pedig amikor régi sérelmek kerülnek elő félelem formájában. Például megismerkedsz valakivel, de már előre félsz, hogy úgy jársz, mint az előző kapcsolataidban. Ezért a félelem irányítja tetteid és érzelmeid. Természetesen nem látsz itt sem tisztán, ahogy a Kard 2-es lapnál sem, ezért érdemes ilyenkor a múlt sebeit begyógyítani mielőbb.

6. Bot 9

Ez a lap elzárkózást és sebeket mutathat. Jelzi, hogy a kapcsolatban sok fájdalom van jelen, ezért elzárkózol előle. Ilyenkor pesszimista szemmel látod a világot, és el sem hiszed, hogy a másik nem akar bántani.

7. Apród lapok

Mindig új kezdetet ígérnek. A Kehely apród egy vonzalmat vagy kibékülést. Az Érme apród egy lassan érlelődő kapcsolatot. A Kard apród egy tisztázó, őszinte beszélgetést. A Bot apród pedig szenvedélyes új kapcsolatot mutat.

8. Bot 7

Olyan helyzetet jelez, amikor a másik fenyeget téged és te mindig védekezni kényszerülsz. Sajnos ebben a harcban nem lehetsz győztes, így érdemes inkább elhagyni a csatateret.

9. Kehely 4

Csalódottságot mutat. Ilyenkor rájössz, hogy a másik nem az igazi szőke herceg fehér lovon. Sőt, még gyengeségei is vannak. Ez a kapcsolat hétköznapjait mutatja, amikor kiderül, ki is valójában a másik. Ha megvizsgálod az elvárásaidat, és hajlandó vagy a másikat elfogadni a tökéletlenségeivel együtt, akkor virágzó lesz a kapcsolatotok.

10. KARD 10

Ez mindig lezárásra utal. Egy olyan kapcsolatot jelez, ahol már nagyon rosszul mennek a dolgok, sőt veszélyessé is váltak a számodra. Ilyenkor az egyetlen helyes megoldás a kapcsolat gyors, és végleges lezárása. Nem érdemes várakozni, mert a helyzet csak rosszabbodni fog.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában