Ugrás a fő tartalomra

A tarot-kártya és a Jicsing kapcsolata


A tarot-kártya rendszere sok más rendszerhez is kapcsolódik, úgymint a Kabbala és a Jicsing. 

Ha tehát szeretnél mélyebb megértését vagy egy másik nézőpontot, akkor érdemes a jicsing lapok leírását is elolvasnod hozzá. 

Erről a közeljövőben egy komplett kiadványt is elkészítek majd, de addig is itt van ízelítőnek 3 lap leírása a saját olvasatomban:



5. Főpap / 45. Összegyülés


Ez az összegyűlés ideje, a közösség erejének megtapasztalása. Talán te leszel ennek a középpontja, de talán neked kell ilyen embert találnod. Ha szeretnél vezető személyiséggé válni, akkor fontos, hogy gondolataid és cselekvésed összhangban legyenek. Ne legyél olyan pap, aki bort iszik és vizet prédikál. Az emberek átlátnak a hazugságokon és nem fognak tisztelni többé.

Fontos, hogy határozatlanságod ne zavarja meg gondolataidat. Figyelj a jelekre, amelyek megmutatják a helyes irányt. Véletlenek jelzik majd az utat és összehoznak más emberekkel. Ha kell fogadj el segítséget egy befolyásos embertől, hiszen az alázatot is meg kell egyszer tanulnod. Amint kifejlődik vezeti képességed, motiválni fogod az embereket azzal, hogy pozitív példát mutatsz majd. Ez az igazi nevelés és nem a prédikáció. A szavak persze nagyon fontosak, de ha nem élsz aszerint, akkor el fognak fordulni tőled. Ha bebizonyítod jellemed tisztaságát és erejét, akkor könnyedén kivívod majd mások bizalmát.

Óvakodj attól, hogy másokra erőltesd nézeteidet!


6. Szeretők / 8. Összetartás


Mindnyájan vágyunk az otthon melegére, biztonságára, a valahová tartozás érzésére. Neked is is szükséged van most erre, ezért fontos, hogy nyitott legyél és fogadd el ezeket a lehetőségeket. Ez a társulás ideje számodra mivel egyedül most nem lehetsz eredményes. Szükséged van a közösség erejére.

Ha szeretnél irányítóvá válni egy közösségben, mindig vállalj felelősséget tetteidért és annak következményiért. Ha elég erős vagy, csatlakozni fognak hozzád. Most tehát meg kell tanulnod összehangolódni másokkal, mivel egy jól működő közösségben mindenki jól érzi magát.

Legyél nyitott, és kitartó, így majd rád találnak. Tarts ki értékeid mellett, ne akard erőltetni az összetartást, mert akkor elveszítheted önmagad. A kölcsönös tisztelet, és megértés a tárulásban minden problémát elhárít majd.


7. Diadalszekér / 4. Ifjúkori bohóság


Most nincs meg a kellő tapasztalatod a helyzethez. Legyél nyitott a tanulásra, keress segítséget, ha szükséges a megoldáshoz. Ha valaki tanácsot ad, ne vitatkozz vele, hisz élettapasztalata mondatja vele a megoldást. Jelenlegi helyzeted a fejlődésedet szolgálja. 

Vigyázz, ne korlátozd saját magad, mert akkor nem jutsz előre. Legyél együtt érző magaddal és másokkal szemben egyaránt. Jellemed most szilárdul igazi erővé, mert akkor leszel majd megvalósító. 

Fontos, hogy ne merülj bele az álmodozásba, mert akkor nem fogod megtanulni azokat a leckéket, amelyekre szükséged van. Ha hajlandó vagy segítséget elfogadni egy nádlad érettebb embertől, akkor megtalálod majd a helyes utat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban