Ugrás a fő tartalomra

Érzelmi kérdések a tarot-kártyában

A tarot-tanfolyamok során több kérdés is felmerül a párkapcsolati jelentéseknél.

Minden kártyalapnak van párkapcsolati jelentéstartalma, így nagyon fontos, hogy egy kapcsolatban hogyan értelmezed az adott lapot.

Arra gondoltam most válogatok néhányat azok közül, amelyeknél a kérdés a párkapcsolat témáját érintette és többször is felmerült a tanfolyamok során.

Több lapot is kiválasztottam a kártyák közül, amelyek általában nehezebben szoktak menni.

1. kérdés

A Kehely lovag mit jelent általánosan, ha nem kapcsolatra kérdezünk rá?

-Válasz
 A lovag lap mindig előrelépést jelez. Mivel érzelmi területről szól, ezért a kapcsolatokban jelez elsősorban érzelmi mélyülést, előrelépést. Például egy kapcsolatban közös élményeket hoz, utazást, több romantikát. Ha nem a kapcsolatról szó, akkor pedig érzelmileg a kérdező egy harmonikusabb, érzelmesebb időszakot él meg. Ilyenkor derűsebb, békésebb, kedvesebb vagy mint máskor. Körülötted az emberek is a szebbik oldalukat mutatják, és a környezeted, a munkád is nagyobb örömet hoz a számodra.

2. kérdés

A Kehely kettes lap mindig párkapcsolatot jelez?

- Válasz
Igen, többnyire párkapcsolatot jelez, mivel a lap igazából szerelmet jelent. Előfordulhat azonban, hogy kibékülést, érzelmi megnyílást jelez, ami egy mély szeretettel teli kapcsolatban fordulhat elő.

3. kérdés:

Az Érme kettes lapja mit jelent a párkapcsolatban?

- Válasz
Ez a lap a változásról, a változékonyságról szól. Azt mutatja, hogy a kapcsolatban egyszer fenn, egyszer lent vannak az érzelmek. Ez a tipikus se veled, se nélküled helyzet. Azért a változásról is szól, csak nagyon lassan haladnak a dolgok és sok a kétely közben.

4. kérdés:


  • A Kard 8-as a párkapcsolatban mire utal pontosan? A kérdezőről vagy a kapcsolatról szól?


- Válasz
A kijött kártyalap elsősorban a kérdezőt mutatja, de ha konkrétan a kapcsolatra kérdezel, akkor annak a minőségét is mutatja.
A kérdezőnél arra utal, hogy valamit titkol, szégyell a másik előtt. A gondolatai azonban állandóan e-körül forognak.
A kapcsolatra nézve azt mutatja, hogy eltávolodnak egymástól, sok a negatív gondolat és a titkolózás. Nehezen vagy akár egyáltalán nem megy a kommunikáció a két ember között.

5. kérdés

A Kehely ötös lapjánál meg lehet-e menteni valamilyen módon a kapcsolatot?

- Válasz
Nem. Ha megnézed a Ridert tarot-kártyát, akkor az öt kehelyből 3 már fel is van borulva. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatban már túl sok a fájdalom. Nagyobb rész elveszett az érzelmi biztonságból, mint amennyit már „ki lehetne javítani“.
Ha tehát ezek után még szeretnéd tovább erőltetni a kapcsolatot, akkor a bizalom már nem fogja az a stabil alapot adni, amelyre majd hosszú távon rá tudsz építeni. Például egy elveszett bizalom egy megbocsátással nem állítható vissza, a sok seb nagyon nehezen fog meggyógyulni. Ezt figyelembe véve érdemes a kapcsolatot újra építeni.

6. kérdés

A Szeretők lapja mindig új kapcsolatot jelez?

- Válasz
Nem minden esetben. Egy egyedülálló embernek mindenképp, de ahhoz természetesen nyitottnak kell lennie hozzá. Ha a kérdező már kapcsolatban van, akkor inkább az érzelmi őszinteségre hívja fel a figyelmet, az érzelmek kimutatására. Ha negatív oldalon jön ki, akkor pedig érdemes figyelni arra, hogy nem jelenik-e meg egy harmadik fél a kapcsolatban.
Sokszor döntéshelyzetre is utal, amikor a helyes utat a szíved fogja megmutatni.

7. kérdés

A Halál lapja mindig a kapcsolat végét jelzi?

- Válasz
Mivel a Halál azt zárja le, aminek lejárt az ideje, ezért többnyire a kapcsolat végét szokta jelképezni. Van azonban olyan eset, amikor egy régi mintát kell lezárni, például ahogy eddig a problémákat oldotta meg a pár vagy ahogy kommunikált, stb. Ilyenkor mindig van mellette olyan kártyalap, amely ezt jelezni fogja (a példánál maradva itt a Kard 1 lesz az).
Sokszor nehezen engedjük el a partnert, ezért itt a kapcsolat még elhúzódhat hosszabb ideig is akár, de már anélkül, hogy a harmónia jelen lenne. Ez az az időszak, amikor a kibírom még állapotában abban reménykedsz, hogy azért majd csak idővel megoldódnak a dolgok. Sajnos ez azonban nem szokott bekövetkezni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban