Ugrás a fő tartalomra

Mikor használd a tarot lap negatív jelentését?

Gyakori kérdés ez, hiszen kevés könyv szól erről a témáról.
Világunkban azonban nem jelenhet meg a jó dolog, az árnyéka nélkül.
Így tehát minden élethelyzetben szükséged van a negatív jelentéstartalom használatára, ha tiszta képet, és jóslatot akarsz készíteni.

Nézzük milyen esetekben, és hogyan használd a lapok negatív jelentését.






Először is tisztázzuk, mi a negatív jelentés, és az árnyoldal.

A negatív jelentés: a kártya alapjelentésének az ellentéte. 
Például a Mágusnál a kezdeményezés, az új alapok az alapjelentés. Itt tehát az ellentétes jelentés lesz: kezdeti nehézségek, késleltetett elindulás, hiányzó vagy rossz alapok.

Az árnyékjelentés, egy lap sötét oldala, amikor az adott helyzetben vagy, de még nem bontakozott ki az adott helyzet, ezért csupán a pesszimista oldalát látod.
Például a Mágusnál maradva: túlzott energiája szétszórttá teszi, és mivel sok mindenbe belekap, ezért nem tud eredményeket elérni. Hatalmaskodó énje a sötét eszközök használata felé fordítja, ezzel befolyásol más embereket.

Amint látod van különbség, még ha elsőre nem is annyira nyilvánvaló. Természetesen az értelmezésnél nem fontos ennyire különválasztanod ezeket.

Mikor van szükséged arra, hogy ezt a az oldalát értelmezd a lapnak?

1. Egy lapos elemzésnél

Ilyenkor mivel nem látod az adott helyzet csupán egyik oldalát, feltétlenül fontos az árnyékokra is felhívni a figyelmet. Hiszen poláris világban élünk, és nem lehetséges, hogy minden csupán a pozitív oldalon nyilvánuljon meg. Ezzel nem azt mondom, hogy legyél pesszimista. Csupán arra utalok, hogy amikor a kártyához fordulsz jóslatért nem feltétlenül vagy épp a harmónia csúcsán, és bizony előfordulhat, hogy épp átbillensz a másik oldalra.
Tehát bátran mond el a pozitív oldalt, és hívd fel a figyelmet a lap árnyékaira is.

Például:
Uralkodónő lapjánál a gyarapodás, és a növekedés történik meg. Ez nagyon szépséges így. Ha viszont elfelejted megemlíteni, hogy mindez egy lassabb folyamat, amikor türelemre van szükség, akkor a másik bizony érezheti úgy utólag, hogy ez nem teljesült a számára elég gyorsan. Pedig te megígérted neki, hogy minden sínen van, neki szinte semmit nem kell tennie.

2. Döntés vetésnél

Amikor arra kérdezel rá, hogy mivel nem kell foglalkozni, akkor szintén fontos a negatív jelentést használni.

Példa: Uralkodó lapja jön ki erre a pozícióra (kérdésre)
Itt akkor arról szól a lap, hogy ne akard uralni a helyzetet, ne legyél túl akaratos, és csökönyös. (ez a lap negatív jelentéstartalma)

3. Probléma  helyen

Amikor egy problémára kérdezel rá, ott nyilván a lap negatív oldala az ami gondot okoz a számodra. Tehát itt minden esetben a negatív jelentést kell értelmezned.

Példa: Bot 1 tarot lapja probléma helyen
A negatív tartalma:
- habozás, halogatás, mert kevés a cselekvő erőd

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban