Ugrás a fő tartalomra

7 hiba amit elkerülhetsz, ha magadnak vetsz kártyát

A tarot-kártya sok más mellett segíthet abban is, hogy kivezessen érzelmeid útvesztőjéből.
Azonban magunknak vetni néha nem is olyan egyszerű, hiszen nem tudsz önmagaddal objektív lenni.

Mégis azt javaslom, hogy ne add fel ezt a lehetőséget, mert ez az eszköz remek tanácsokat adhat akkor is, amikor nem látod a kiutat egy adott helyzetben.

Nézzük meg, hogy mi az, amit ha elkerülsz, akkor könnyedén tudod majd értelmezni a kártyát.

1.  Ha túlfűtött vagy érzelmileg

Ha éppen egy szakításon vagy túl vagy belegabalyodtál a kínzó kétségeidbe, akkor nem fogsz tiszta képet kapni a kártyától sem. Ilyenkor a belső kételyeid, a félelmeidet fogja visszatükrözni. Ezért szokott ilyenkor sok Kard lap kijönni, mivel ebben az állapotban az elméd (félelmek) van előtérben. Ezért nagyon fontos, hogy ilyen helyzetben várj egy picit, akár másnap reggelig is, amíg elül a vihar lelked végtelen óceánján. Amikor nyugodtabb vagy és tisztább a fejed, akkor a kártyára is jobban rá tudsz hangolódni.

2. Bonyolult tarot vetés használata

Ha nem vagy még gyakorlott, akkor a sok lapból álló vetés bizony könnyedén össze tud zavarni. Éppen ezért javaslom, hogy 3-5 lapos kirakásnál ne válassz többet, mert kevesebb kártyát sokkal könnyebb lesz értelmezni. Ellentétben a cigány-kártyával, amihez sok lap szükséges, a tarot-kártya akkor tud tiszta képet adni, ha minél kevesebb lapot húzol belőle. Ugyanis minél több az információ, annál zavartabb leszel csupán. Néha éppen elég, ha egy lapot húzol, ezzel a kérdéssel: Hogyan tovább?

3. Amikor nem megfelelő a környezet

A kártyahúzás és értelmezés sikeréhez elengedhetetlen a nyugalom, a csend a külvilágban és benned. Hiszen éppen a lelkeddel veszed fel a kapcsolatot, és a belső hang bizony nem tud zajban megszólalni. Ezért fontos, hogy ne a munkahelyen vagy egy étteremeben vessél magadnak, és ne is a reggeli kapkodásban. Keress olyan időpontot és helyet, amikor és ahol nyugodt vagy, ki tudsz kapcsolni kicsit. Meglátod ilyenkor a kártyák is tisztán és érthetően fognak beszélni hozzád.

4. Több kirakás egy témára, egy időben

Ez talán a leggyakoribb hiba. Ilyenkor azért húzol új lapot, mert vagy nem tetszik az, amit látsz vagy egyszerűen csak nem érted. Akármelyik is, a több kirakás semmiképp nem fog segíteni. Nem érdemes azért több kirakást csinálni, hogy olyan lapot kapj, ami tetszik vagy aminek feltehetően érted a jelentését. A kártya pont abban segít, hogy a lehető legjobban tudj megoldani egy nehéz helyzetet. Inkább fókuszálj arra, hogy jó kirakást válassz, és akár több napig is elmélkedj a lapok értelmén. Általában, ha alszunk rá egyet, akkor a lap értelme magától feltárul. Ha nagyon nem tetszik az, amit látsz, akkor húzz egy lapot arra, hogy mit tegyél azért, hogy a lehető legkedvezőbb eredményt kapd meg.
Ne feledd azt sem, hogy az érzelmek bár hullámzóak, alapvetően nem napok, és hetek alatt változik meg egy kapcsolat minősége, Az igazán értékes kapcsolatokhoz idő kell, ahogy egy házat sem építhetsz meg alapok nélkül.

5. Szubjektivitás

Ez bizony nem igazán kerülhető el, de azért mégis van megoldás. Ha megfelelő kirakást választasz, akkor könnyebb objektívebb képet alkotnod, hiszen a lapnak megvan a maga helyzete, és ott azt jelenti amit, és nem azt, amit belemagyarázol. Például egy döntés vetésnél megláthatod azt, hogy mi az, amit tenned kell és mi az, amit el kell kerülnöd. Ennek a két lapnak az összehasonlítása már önmagában tisztább képet mutat. Ehhez persze még a döntés vetés többi lapja is hozzá fog tenni. Én ezt a kirakást használom a legtöbbet, mert bizony nincs olyan téma, ahol ne állná meg a helyét.
Ha nem vagy biztos a lap értelmében vagy hajlamos vagy negatívabbnak látni, akkor pedig képzeld magad a szereplő helyzetébe a kártyán, és vizsgáld meg úgy a helyzetet. Így semmiképp nem fogsz tévútra jutni.

6. Több jelentéstartalom elhanyagolása

Amikor egy lapot meglátunk, akkor tudatosan legtöbbünknek egy jelentés ugrik be. Az élet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen egy helyzet ennél sokkal összetettebb. Egy lapnak több jelentése is lehet, és az adott helyzet ezt befolyásolhatja, plusz az sem mindegy, hogy milyen lap mellett jön ki. Például a Csillag egy szakításnál a reményről üzen, míg egy kapcsolat elején a szerelem lehetőségéről szól. Ez főképp a Nagy Arkánumokra igaz, mivel a Kis Arkánumoknak többnyire egyszerűbb jelentéstartalmuk van. Azonban ott sem mindegy hogyan értelmezed. A Kehely 8 például utalhat elválásra, de arra is, hogy egy kapcsolatban el kell engedni az eddigi érzelmi megoldásokat és újakat kell a helyükbe hozni. Ha eddig a sértődés és a hallgatás volt a megoldás, akkor legyen az a kommunikáció és az őszinteség.
A legjobb, ha minden jelentéstartalmat megvizsgálsz, és a többi laphoz kapcsolódóan értelmezed őket. Ilyenkor az érzéseid úgyis megmutatják, hogy melyik értelmezés lesz a legjobb az adott helyzetben.

7. Ha nem ismered a lapokat

Ilyenkor nyilvánvalóan nehezebb lesz értelmezni a kártyát. Persze ott vannak a könyvek, de az nem mindig fog passzolni a te helyzetedhez. Én is több tarot-könyvet írtam az évek során, és éppen ezért tudom, hogy tarot lapok leírását abbahagyni lehet csupán, befejezni nem. Egy lap egy adott embernél, különböző helyzetekben is eltérő lehet. Nyilván nem lehet mindezt megírni egy könyvben. Igaz a képek sokat segíthetnek, de az intuíciódat nem helyettesíthetik.
Éppen ezért érdemes időt szánni a lapok megtanulására. A tárgyi tudás mellett a megérzéseidet is előtérbe kell helyezned. Ha te máshogy érzed, mint ahogy a könyv írja, inkább önmagadnak higgy. Te vagy benne és te érzed azt. Neked üzen a kártya képe és neked kellett ezt látnod. A legjobb, ha mindig a szereplő helyzetét vizsgálod és akkor könnyebb lesz értelmezned a lapot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban