Ugrás a fő tartalomra

Új kezdetek


A tarot-kártyában négyféle módon nyilvánul meg az új kezdet az 1-es (ászok) lapjaiban, ezek pedig az elemekhez vannak hozzárendelve.

A víz, a föld, a levegő és a tűz eleme mindegyik más minőségben tud a kezdésben segíteni.

Így van ez az életben is, hisz több fajta temperamentum lakozik bennünk. 

Az ászok a Nap bolygójához vannak rendelve, ennél fogva mindig egy elindulást és új lendületet jeleznek az életedben.

Kehely 1

Egy új kapcsolat, új szerelem kezdete. Amint a képen is látod a hideg, a hó olvadni kezd. Úgy őrizzük ezt a szerelemet, mint egy kincset, ezért is öleli át a gyertyát a hölgy. Kísérletező, érzelemtől túlfűtött indulás ez. Itt mindig fontos, hogy a szívedre hallgass.

Érme 1

A virágok és a búza megjeleníti az eredményeket, az aratást az, ami nemsokára beköszönt. Ez mindig a gyakorlati világban hoz számodra új lehetőséget. Mivel a föld elemhez tartozik, így lépésről lépésre kell majd haladnod. A siker azonban nem marad el. Hozhat egy új munkát és költözést is a számodra.

Bot 1

A képen a szereplőnek még a haja is lángol a sok energiától. te is így érzed magad ebben a helyzetben. Tele vagy lendülettel és cselekvő erővel. Úgy érzed akár egy hegyet is tudsz ilyenkor mozdítani. Egy terv valóra váltását hozza el számodra, vagy egy probléma megoldását. Fontos feladat itt számodra a kitartás.

Kard 1

Nyílik a függöny a képen, miközben az öregember meditál csendben. Így nyílik ki az ismeretlen számodra is, amikor ez a lap üzen neked. Új információk, felismerések születnek meg benned. Ezt jelzi a két bagoly is a képen. Bár az érzelmek ereje csökkenőben, ahogy ezt a fogyó hold is jelzi, mégis a tiszta gondolatok páratlansága békét hoz számodra.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban