Ugrás a fő tartalomra

Húsvét idején

Eljött a húsvét, amely a tavaszvárás, az új kezdet ünnepe. A hosszú tél után minden újra megtelik élettel, és mi frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat.

Ilyenkor tulajdonképpen a természet újjászületését ünnepeljük, a termékenységet, ezért is jelenik meg ennek szimbólumaként a nyúl, és a tojás. Mindkettő a gyarapodás, a termékenység megjelenítője, ahogy a Föld is ilyenkor termékennyé, befogadóvá válik. Hiszen a tél elmúltával készen áll a vetésre.

Maga a szimbólum nem kötődött mindig ehhez az ünnephez kapcsolva, csupán a XVI.századi Németországban kezdődött.

Erről a termékeny energiáról szól a tarot-kártya Uralkodónő lapja is. Nézzük meg együtt, hogyan segíthet ez a lap a megújulásban.

Az Uralkodónő termékenységét tökéletesen kifejezi ki a Midnight soul tarot-kártya. A képen egy várandós asszony látható, akit virágok és pillangók vesznek körül. Ezzel mutatva példát arra, hogy amennyiben rugalmas, lágy és befogadó vagy, akkor ilyen virágzásra számíthatsz.

Tehát hölgyeim, ha ti is virágozni szeretnétek, akkor ez a példa méltó a követésre. A földbe magot vetünk, amit az befogad. Ahogy nő is befogadja a férfit nem csak a testébe, hanem a lelkébe is. Átengedi magát ennek a férfias, szellemi energiának. Ahogy a Ji-csingben olvashatjuk a 2-es Kun jelében:

„A teremtés nem a te dolgod-a létrehozás igen! A megvalósítás.Vesd meg a lábadat a földön. Ennek a jósjelnek a lényege, hogy olyasmit kell követnem, amiről nem tudom pontosan, hogy micsoda. Oda kell adnom magamat valaminek-nem azért, mert ismerem, hanem azért mert bízom benne!“

Ezután a magocskát a föld megérleli, körbefogja, védelmezi, és türelemmel kivárja a megfelelő idő amikor a mag otthagyva a biztonságos helyet kitör a földből és végre megmutatja magát. Ezért is van bennünk nőkben a legősibb ösztönként a gyermekvárás, hiszen ez az, ami belénk ivódott generációról generációra .

Igaz sokan ma már inkább a 30-as éveik végén érzik meg ezt a hívást. Ez az életet adó képesség nyilvánul meg, amikor a kreativitásodnak teret adsz, amikor alkotsz valamit.

Az Uralkodónő képén egy terhes nő jelenik meg, aki befogadja, lehozza a szellemi energiákat. itt tanulod meg a legfőbb asszonyi erényt: a Türelmet.

Amikor várakozol, valami belül érik, nem csak a gyerek fejlődik ilyenkor és növekszik, de benned is átértékelődik ilyenkor minden.

„Ma már elfelejtettünk várakozni és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége, kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is tudják mikor van itt a virágzás ideje, és tudják mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők mély bizalommal várják az új levelek növekedését, és újraszülető koronájukat.
Ha csendben várakozol, észre fogod venni, hogy valami mélyen belül ott növekszik benned-a Te valódi lényed. Egy nap akkorára nő majd, hogy lángra lobban, és akkor az egész személyiséged elhamvad- új ember lesz belőled.“ mondja Osho az osho tarot-kártyának Érme hetes lapjánál, amely szintén a türelemről szól.“

Mindaz ami fontos volt az életünk során, ilyenkor más hangsúlyt kap. Amikor pedig megszületik a gyermekünk, akkor mintha az egész világ mássá válna. Egy picit beszűkül és mi megtanuljuk odaadni magunkat egy nálunk gyengébb, és kiszolgáltatottabb teremtménynek. Ez az igazi alázat, a kitartás és a türelem diadala. Megtanuljuk hogyan toljuk ki a határainkat, és olyan oldalunkkal ismerkedhetünk meg, ami eddig rejtve volt szemünk elől.

A csoda pedig akinek életet adtunk, akit létre-hoztunk, növekszik. Napról napra gyarapodik és mi tanúja lehetünk az Élet győzelmének. Legyen az béke, vagy háború, vagy gazdasági válság, a gyermekek szerencsére még mindig születnek. Ezzel mutatva az Élet győzelmét, erejét, és tisztaságát nekünk, akik felnőttünk sajnos. Elfelejtettük, hogy mi magunk is egy ilyen csodaként születtünk és növekedtünk egykor. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ez a csoda még bennünk van és mi a része vagyunk.

Erre is emlékezzünk meg ezen a tavaszi ünnepen. Az életről, ami utat tör magának, amit több ezer év alatt nem lehetett legyőzni, pedig a természet, és az emberi faj is nagyon sokat próbálta.

Még itt vagyunk. Élvezzük hát azt, ami megadatott: az Életet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban