Ugrás a fő tartalomra

Amikor kinyílik a Világ

Hazafelé utaztam a metrón és az egyik megállóban sok külföldi utas szállt fel. Erről eszembe jutott, hogy igen, nyár van.
Ilyenkor sokkal több turista látogat el hozzánk, mint máskor. Mi magunk is nyitottabbak vagyunk ebben az időszakban.
Erről pedig eszembe jutott a tarot-kártya Világ lapja, amely szintén erről szól.

Nyaralás, utazás közben közelebb kerülünk az emberekhez, hiszen nagyobb bizalmunk van feléjük. Mi magunk is járjuk a világot, és sokkal több emberrel, kultúrával, élménnyel gazdagodunk ezáltal. Ezzel tökéletesen megvalósítjuk a Világ lapját. Mozgásban vagyunk, és emellett egyensúlyban, harmóniában önmagunkkal és a környezettel is.

Gondold csak meg, hogyan viselkedsz ilyenkor külföldön:


Számodra ismeretlen emberekkel állsz szóba, sőt tulajdonképpen egy csoportban utaztok, így valami össze is köt. Ha közös programok vannak, akkor ez már egy megosztott élménnyé válik, ami növeli annak értékét.

Lent ücsörögve a tengerparton, könnyebben mosolyogsz. Este később fekszel le, esetleg egy zenés, táncos helyre is ellátogatsz.  Esetleg elborozgatsz az új barátaid mellett. Talán a kis boltokban is többet időzöl és kicsit itt meg is nyugszol. Más ez, mint a plázákban hömpölygő sokaság.

Elmész régi romokhoz, ahol körbeleng a múlt árnya. Visszavisz téged egy másik időbe, és szinte magad előtt látod azokat az embereket, akik akkor, abban a régi, távoli időben éltek.
Látod kezük nyomát a megmaradt falakon, hallod a róluk szóló történeteket. Egy-egy múzeumból kijövet pedig a hagyományaik szerinti ajándéktárgyak emlékeztetnek majd, milyen hosszú utat jártál be az alatt az egy-két hét alatt, amíg ott nyaraltál.

Más tájakat, embereket, egy új Világot fedezel fel.

Lehet, ha ilyenek lennénk a szürke, téli hétköznapokban is, akkor könnyebben nyílna olyankor is a világ? Talán egy próbát megérne....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Nagy Arkánumok párkapcsolati jelentései

Szerelem és szexlapok a tarot kártyában

Párkapcsolati kérdések tarot lapjaiban